top of page

Zorgen in Janskamperpark, maar waarom?

Vandaag lezen we in De Limburger dat een aantal mensen uit de wijk Janskamperpark in Geleen overlast van Harteveldt vreest...

woman holding a book, next to a coffee mug

Het lijkt erop dat ze geen volledig beeld hebben van wat Harteveldt beoogt. Wij denken dat de mensen in Janskamperpark straks juist de grootste geluksvogels van de hele gemeente zijn.

Want de monotone akkers die al jarenlang hun achtertuin zijn (in het artikel hiernaast 'natuurgebied' genoemd), veranderen in een natuurrijk, (bio)divers, kleurrijk, verbindend en toegankelijk landschap dat barst van het leven. Het landschap is in ons schetsontwerp (meer is het nog niet) dooraderd met wandel- en fietspaden en gaat er enorm op vooruit. Ingebed in een verrijkt en toegankelijk landschap vindt op 4-5 hectare kleinschalig de natuurlijke teelt plaats van een grote variëteit aan groenten, fruit, kruiden en vast ook bloemen. Zonder chemie en zware machines die je vandaag de dag ziet, maar met de natuur als basis.

Veel toekomstige leden wonen in de nieuw te ontwikkelen woonwijk of in de buurt en komen waarschijnlijk eens per week te voet of op de fiets. De hoofdontsluiting van het land gebeurt vanaf de nieuwbouwwijk tegenover het ziekenhuis.

Heb je vragen? Check onze site, Facebookpagina of onze flyer. En op de ochtend van woensdag 27 oktober tref je ons aan in Janskamperpark, voor een goed gesprek bij een kop koffie, over hoe mooi voedselproductie mét de natuur in het hart van Sittard-Geleen kan zijn.
bottom of page