top of page

12 mei: Dag van De Kollenbergboer

Er is na wat radiostilte meer duidelijkheid over de locatie en de omvang van de beoogde coöperatieve boerderij. Op zaterdag 5 juni, omgedoopt tot Dag van de Kollenbergboer, willen we met alle geïnteresseerden van gedachten wisselen over de vervolgstappen.


Programma van de Dag

  • We starten met een rondwandeling door het gebied waar de coöperatieve boerderij kan landen. Daar zal ook een aantal mensen vertellen over het ontstaan van dit initiatief en hoe het er straks uit kan gaan zien. De wandeling start om 10.00 uur ter hoogte van het plantsoen bij Hovenweide 1 in Geleen.

  • Om 12.30 uur lunchen we op Watersley in Sittard.

  • Vanaf ongeveer 13.00 tot 16.00 uur wisselen we daar ideeën uit over de organisatie van de coöperatie, de inrichting van het gebied en het proces om te komen tot. Denk daarbij aan het werven van leden en de oprichting van een coöperatie. De ruimte op Watersley is overigens groot genoeg om op gezonde afstand van elkaar toch samen te kunnen werken.

Aanmelden middagprogramma Iedereen uit Sittard-Geleen en omstreken is welkom op deze Dag van de Kollenbergboer. Aanmelden voor de rondwandeling hoeft niet. Inschrijven voor het middaggedeelte was tot 1 juni mogelijk. Intentieverklaring Enthousiast? En zie je het nu al zitten zo'n coöperatieve boerderij? Laat dat dan blijken en teken de intentieverklaring. Je zit nergens aan vast maar het helpt ons wel vooruit.


Impressie van de coöperatieve boerderij, tussen Geleen en de beoogde nieuwbouw.


bottom of page