2022 04 Logo Harteveldt FINAL_Tekengebied 1.png

ORGANISATIE

Alle leden van Harteveldt zijn gezamenlijk eigenaar van de coöperatie. Minimaal eens per jaar komen de leden samen in een algemene ledenvergadering. Daar stemmen we onder meer over de begroting, stellen we de contributie vast, nemen we beslissingen over de koers van het bedrijf of het doen van investeringen. Ook benoemt de ledenvergadering uit haar midden minimaal vijf en maximaal negen bestuursleden.
De eerste algemene ledenvergadering zal plaatsvinden op 31 mei 2022 en hiervoor worden alle leden uitgenodigd.

 

Het huidige (oprichtings)bestuur bestaat uit de volgende mensen:

Het bestuur zorgt onder andere voor een (financieel) gezonde coöperatie, is de schakel tussen leden en de boer (en omgekeerd) en verzorgt de algemene ledenvergadering. Het bestuur kan daarnaast besluiten om adviescommissies in te stellen, bestaande uit leden die het bestuur adviseren op verschillende vlakken.

 

Leden die graag een bestuursfunctie willen invullen kunnen dit kenbaar maken bij het bestuur. Zij kunnen zichzelf presenteren als kandidaat bestuurslid voor de 1e algemene ledenvergadering op 31 mei. Tijdens deze vergadering wordt het nieuwe bestuur gekozen.

 

 

Foto Harold Smelt_edited.jpg

Harold Smelt

Voorzitter (ad interim)

Ik woon alweer 25 jaar met mijn gezin in Sittard en ben ervan overtuigd dat we onze voedselvoorziening anders moeten gaan inrichten. Lokaal, betrokken, eerlijk en duurzaam. Harteveldt biedt een prachtige gemeenschap om dit samen te realiseren. Verder zijn buiten, actief, fiets, plezier, klussen, onderzoek en techniek andere kenmerken van mij.

Foto Sander Hoen_edited.jpg

Sander Hoen

Secretaris

Ik ben opgegroeid en woonachtig in Munstergeleen met mijn vriendin (Aniek) en onze kinderen Steef (11) en Lot (10). Ik ben actief lid van de lokale voetbalclub en graag bezig in de buitenlucht. Lekker, gezond en duurzaam eten is een belangrijk onderdeel van ons gezinsleven en we proberen daarnaast op allerlei manieren ons steentje bij te dragen om de wereld een beetje beter achter te laten dan we hem aantroffen.

Foto Casper Bruens_edited.jpg

Casper Bruens

Penningmeester

 

Ik woon samen met mijn partner Lijsbeth in Limbricht. Zowel in mijn werk als privé zijn thema’s duurzaamheid en gezondheid belangrijke drijfveren voor mij. Harteveldt is een mooie manier om een gemeenschapsgevoel te creëren en samen iets goeds en gezonds te doen in mijn directe omgeving.

foto Jeu Bressers_edited.jpg

Jeu Bressers

Vicevoorzitter

Doen wat je kunt, dat is mijn motto. Ik woon samen met Resie in Broeksittard. Daar hebben we recent een duurzaam huis gebouwd. Ik ben voorheen eigenaar geweest van een hotel en heb daar veel kunnen doen op het vlak van energiebesparing, terugdringen van voedselverspilling en het serveren van gezonde maaltijden. Het laatste project betrof het aanleggen van een voedselbos voor eigen gebruik. Harteveldt is een unieke kans om met elkaar gezond eten te produceren  in onze gemeenschappelijke achtertuin.