Word jij de tuinder die onze leden van hun eten voorziet?

In het middengebied tussen Geleen en Sittard verwacht coöperatie Harteveldt in de loop van 2022 te kunnen starten met de productie van voedsel voor maximaal 500 mensen uit de regio. Maar geen productie zonder een tuinder. Daarom is de coöperatie op zoek naar een ondernemende man of vrouw die op circa 5 hectare vorm en inhoud wil geven aan de duurzame inrichting en teelt van groenten, fruit en kruiden voor haar leden.

Als ‘onze tuinder’ ben je begin 2022 allereerst aan zet om met vertegenwoordigers van de coöperatie en andere belanghebbenden te komen tot een passende inrichting van de percelen die we gaan pachten. Er is al een globale inrichtingsschets.

Bedrijfsleider en beheerder

Daarna ben je vooral onze bedrijfsleider en eindverantwoordelijk voor alle voorkomende werkzaamheden. Je plant, coördineert, stuurt en controleert de uitvoering van alle tuinbouwwerkzaamheden tot en met de oogst en uitlevering/distributie. Daarbij zorg je voor kwalitatief goed eten dat voldoet aan de wensen van de betrokken gemeenschap.

Behalve groenten, fruit en kruiden, verzorg je ook buiten de akkers (een deel van) het landschapsbeheer. Ook administratieve zaken en het coördineren van de (vrijwillige) inzet van de leden behoren tot je werkzaamheden. En uiteraard ben je het ‘gezicht van Harteveldt’ op en rond de tuinderij.

We zijn op zoek naar een ondernemende, pionierende en leergierige (biologische) tuinder. Je hebt relevante werkervaring op een professioneel tuinbouwbedrijf als zelfstandige, medewerker of eindverantwoordelijke. Verder ben je vaardig in het gebruik en onderhoud van relevante machines. Idealiter beschik je over een regionaal netwerk van boeren, loonwerkers en andere adviseurs.

Aanstelling

Het betreft op termijn een fulltime aanstelling, waarbij er in de winterperiode minder werk te verrichten zal zijn en in de zomerperiode meer. Je kunt ervan uitgaan dat je (in de zomerperiode) gebruik kunt maken van de vrijwillige diensten van leden van de coöperatie.

Je werkt betaald door, ten dienste van én in nauw overleg met (vertegenwoordigers van) de coöperatie. De technische inbedding van het werkgeverschap (als zelfstandige, via payrolling of anderszins) doen we graag in overleg.

Interesse?

Zie je jezelf wel als tuinder van Boerderij Harteveldt? Stuur dan een mail met cv aan Info@harteveldt.nl. We komen graag met je in gesprek.